Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Spoveď Izraelca, ktorý prežil útok: Nikdy nezabudnem na roztrhané ľudské telá!

Turisti bezradne sedia na parkovisku pred letiskom v Burgase Zobraziť galériu (5)
Turisti bezradne sedia na parkovisku pred letiskom v Burgase (Zdroj: SITA)

BURGAS - Bulharsko, ale aj celý svet je v šoku po tom, ako včera na letisku v Burgase došlo k teroristickému útoku. Ľudia, ktorí mali to šťastie, že prežili, hovoria o chvíľach zmätku, paniky a obrovského strachu. Jedným z nich je Oren Katz, ktorý priletel z Tel Avivu spolu s rodinou.

"Keď sme nastúpili do autobusu, počuli sme veľkú explóziu. Všetci sa rozutekali rôznymi smermi, bol tam veľký zmätok. Zobrali sme deti a bežali čo najďalej od miesta výbuchu," povedal Izraelčan, ktorý našťastie sedel v inom autobuse.

Katz sa napriek veľkej panike dokázal zachovať ako hrdina, keď zachránil jednu zo zranených obetí výbuchu, napísal portál iDnes.cz. "Blízko horiaceho autobusu ležala žena v bezvedomí. Tak som ju s pomocou ďalšieho muža odtiahol preč, inak by ju určite plamene pohltili do niekoľkých sekúnd," dodal otec troch detí, ktorý nikdy nezabudne na pohľad, keď okolo autobusu ležali roztrhané ľudské telá.

K atentátu na letisku v Burgase došlo v stredu okolo pol šiestej popoludní tamojšieho času. V jednom z autobusov prevážajúcich pasažierov letu z Izraela sa odpálil samovražedný atentánik. Sedem ľudí zahynulo a niekoľko desiatok utrpelo zranenia, z toho niekoľkí sú vo vážnom stave.

Bulharský minister vnútra dnes ráno povedal, že úrady už poznajú páchateľa. Ide o muža s dlhými vlasmi, ktorý mal na sebe športové oblečenie. Vo vrecku mu našli falošný vodičský preukaz z USA. Izrael tvrdí, že išlo o teroristický útok vedený Hizballáhom. Ten však podiel na otrasnom čine poprel.

Na tragédiu v Bulharsku reagovala aj česká polícia. Posilnila hliadky na letiskách, hlavne na pražskej Ruzyni. Policajti majú k dispozícii samopaly, prítomní sú aj pyrotechnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu