Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Otvorili letisko v Burgase uzavreté po teroristickom útoku

Letisko v Burgase tesne po útoku
Letisko v Burgase tesne po útoku (Zdroj: SITA)

BURGAS - Bulharské úrady znovu otvorili letisko v Burgase, uzavreté po stredajšom útoku na izraelských turistov.

Podľa informácií bulharskej tlačovej agentúry BTA burgaské letisko obnovilo prevádzku včera o 18.00 h miestneho času (17.00 SELČ). Počas zhruba 24-hodín trvajúceho uzavretia letiska boli všetky prichádzajúce i odchádzajúce lety presmerované do neďalekej Varny.

Bulharsko po útoku sprísnilo bezpečnostné opatrenia na letiskách, v prístavoch i na autobusových a železničných staniciach.

V praxi sa to napríklad premietne do dôkladnejších kontrol cestujúcich a batožiny na letiskách. Cestujúci by preto mali byť na letisku najmenej dve hodiny pred plánovaným odletom.

Prísnejšie bezpečnostné prehliadky sa dotknú všetkých pasažierov, občanov krajín EÚ nevynímajúc. Bulharské ministerstvo dopravy však ubezpečilo, že podniklo všetky opatrenia na minimalizáciu meškaní letov.

Odpálenie nálože na burgaskom letisku si vyžiadalo životy piatich izraelských turistov a bulharského vodiča autobusu. Siedmou obeťou je samovražedný atentátnik, ktorého identita je zatiaľ predmetom vyšetrovania.

Tridsaťšesť Izraelčanov zranených pri stredajšom výbuchu sa dnes vrátilo naspäť do vlasti. Traja z nich utrpeli zranenia vážnejšieho charakteru. Telesné pozostatky piatich zabitých turistov vo veku 25-44 rokov privezie do Izraela vojenské lietadlo. Prvé pohreby by sa mali uskutočniť už v piatok. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu