Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Únoscovia malej Michaly z ČR sa k činu priznali

Michalka Janová
Michalka Janová (Zdroj: ČTK)

KOBLENZ - Uväznená dvojica nemeckých občanov, Uwe R. (50) a jeho priateľka Melanie D. (47), sa priznala k únosu malej Michaly Janovej z okolia severočeského Ústí nad Labem.

Vyplýva to z dnešnej informácie nemeckej tlačovej agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na prokuratúru v Koblenzi, avšak neuvádza motív činu.

Oboch páchateľov zadržali v spoločnosti ďalších dvoch žien vyšetrovaných medzičasom na slobode pred týždňom v Neuwiede neďaleko Koblenzu. Na zadržaných po krátkom čase uvalili vyšetrovaciu väzbu. Samotná Michalka, ktorá sa narodila 16. júna 2012, je od sobotňajšieho neskorého večera opäť doma v Česku.

Pri únose 4. júla stratil páchateľ podľa internetového vydania nemeckého denníka Bild na úteku jedno z falošných evidenčných čísel čierneho terénneho vozidla pochádzajúcich z odcudzeného automobilu, pod ktorým sa nachádzalo nemecké evidenčné číslo. Polícia sa tak na základe istého podnetu dostala na jeho stopu, ktorá viedla najskôr do požičovne automobilov, ale už o krátky čas neskôr k únoscovi - mužovi z nemeckej spolkovej krajiny Durínsko.

Samotné vyšetrovanie prípadu, ktorý nemeckí kriminalisti označujú za čudný, zatiaľ výraznejšie nepokročilo. Počas uplynulého víkendu platilo, že sa i naďalej pracuje s troma verziami únosu: náhodnom čine, únose na objednávku a únose v rámci rómskej komunity.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu