Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Michalka ostáva v Nemecku: Z únosu je podozrivá aj jej rodina!

Unesená Michalka zostáva zatiaľ v Nemecku
Unesená Michalka zostáva zatiaľ v Nemecku (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Unesená štvortýždňová Michalka zostáva stále v Nemecku a jej vydanie je podmienené potvrdením testov DNA. Ďalšou komplikáciou sú aj chýbajúce cestovné doklady pre dievčatko, na ktorých sa už pracuje. Nemecká polícia má však podozrenie, že do únosu sú zapletení aj príbuzní dieťaťa.

Nemecká polícia s vydaním váha. Hoci českí policajti potvrdili, že dieťa nájdené v Nemecku je Michalka, ich západní kolegovia čakajú na definitívne potvrdenie testov DNA.

"Áno, dievča je už stotožnené, je to Michala Janová," povedal v stredu ústiansky policajný riaditeľ Vladimír Danyluk. Dievča pritom stále zostáva v policajnej databáze osôb, po ktorých je vyhlásené pátranie. "To je skôr formalita. Z administratívnych dôvodov musí byť v pátraní, pokiaľ nie je odovzdaná zákonnému zástupcovi," povedala ČTK policajná hovorkyňa Veronika Hyšplerová.

Dieťa páchatelia uniesli pred týždňom na predmestí v Trmiciach, priamo z kočíka, v ktorom ho viezla po ulici jeho matka. Auto s únoscami potom zamierilo do Nemecka. Po ceste ho vyfotilo niekoľko policajných kamier, na niektorých malo ukradnutú českú značku, na iných už pôvodnú nemeckú. Práve vďaka tomu prišli nemeckí policajti na stopu autopožičovne, ktorej auto patrilo, a následne sa podarilo vypátrať aj pravdepodobného páchateľa.

O dôvodoch únosu zatiaľ polícia nechce špekulovať, pracuje s rôznymi verziami, ktoré zahŕňajú únos v rámci komunity aj obstaranie si dieťaťa. "Pracujeme na troch verziách, vyšetrovanie sa bude zaoberať všetkými z nich," povedal novinárom v utorok vedúci vyšetrovacieho tímu Pavel Záhumenský. Zároveň vyvrátil špekulácie, že mohlo ísť o pomstu za obchodné aktivity otca dievčatka. Ten navyše nedávno nastúpil do českého väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu