Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Dôvod únosu Michalky: Chceli ju vymeniť za dom v Nemecku!

Nemecký denník naznačil isté motívy únosu.
Nemecký denník naznačil isté motívy únosu. (Zdroj: bild.de)

KOBLENZ - Niekoľkotýždenná Michalka z Trmíc na Ústecku, ktorá sa pred dvoma týždňami stala obeťou únosu, mala byť vymenená za dom s pozemkom v Nemecku. S odvolaním sa na zdroje z okruhu vyšetrovateľov to dnes na svojom webe napísal denník Bild, podľa ktorého sa páchatelia s rodinou obete poznali. Rodina túto informáciu poprela, podľa dedka malej Michalky žiadny člen rodiny s únosom nemal nič spoločné.

Dievčatko pred očami jeho matky uniesol 4. júla priamo z kočíka päťdesiatročný muž z Durínska a so svojou o tri roky mladšou partnerkou s ním odišiel do porýnskeho mesta Neuwied neďaleko Koblenzu. Tam Michalku po niekoľkých dňoch našla polícia a dvojicu únoscov zatkla. Domov sa dievčatko vrátilo v sobotu.

Podozrivý Uwe R. a jeho partnerka sa k činu priznali, neoznámili však, čo ich k nemu viedlo. Podľa Bildu mohla byť Michalka súčasťou špinavého obchodu a mala byť vymenená za dom s pozemkom. Nemecký denník ale neuvádza príliš veľa ďalších podrobností, ani o tom, kto sa na výmennom obchode mal podieľať. Píše len, že sa ho nezúčastnila matka dievčatka. V prípade jej otca, ktorý bol po únose českou políciou zatknutý, si však denník kladie otázku, čo vedel.

Dedko uneseného dievčatka Radomír Niedl označil informácie Bildu za holý nezmysel. "Rodina, a zdôrazňujem, že ani otec Michalky, s tým nemali nič spoločné," povedal ČTK. Nie je mu vraj jasné, prečo niekto zverejňuje také výmysly. "V živote som nikomu neprial nič zlé, ale ľuďom, ktorí niečo také zverejnili, by som prial, aby si prežili to isté, čo my. Videli by sme, ako by sa správali," povedal Niedl serveru Romea.cz.

Naznačil zároveň, že pravé dôvody únosu čoskoro vyjdú najavo. "Podľa môjho zdroja v Nemecku to už bude čoskoro. A ľudia sa po jeho zverejnení budú možno veľmi diviť," dodal.

Otec dieťaťa, o ktorého podiele na únose Bild špekuluje, je v súčasnej dobe vo väzbe. Rodina bola podľa vedúcej odboru sociálnych vecí ústianskeho magistrátu Ivany Šťastnej bezproblémová. "Vôbec sme ich neviedli v evidencii. Rodinu sme kontrolovali prvýkrát až po únose, kedy sme správu museli odovzdať Úradu pre medzinárodnú ochranu detí," povedala novinárom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu