Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Unesená Michalka je už doma, ľudia ju vítali transparentmi

Michalka je už doma
Michalka je už doma (Zdroj: ČTK)

ÚSTÍ NAD LABEM - Desiatky ľudí v noci nadnes nadšene uvítali doma štvortýždňovú Michalku, ktorú pred desiatimi dňami uniesol do Nemecka neznámy muž. Ako oznámil server iDNES.cz, matka priniesla svoju dcéru domov do Trmíc v okrese Ústí nad Labem tesne pred polnocou.

V ich rodinnom dome aj pred ním na nich niekoľko hodín čakalo vyše 50 príbuzných, známych a susedov, ktorí vyvesili z okna transparent s nápisom: "Vítame ťa, Miška".

Podľa ústeckej polície vyšetrovanie okolností únosu stále pokračuje, pričom v Nemecku prebehli výsluchy štyroch podozrivých osôb. Dievčatko uniesli 4. júla v Trmiciach očami matky priamo z kočíka. Neznámy muž s ním nasadol do na auta s ukradnutou českou poznávacou značkou, ktoré vyrazilo smerom k nemeckým hraniciam.

Prípad riešila česká polícia v úzkej spolupráci s nemeckými kolegami. Na stopu páchateľom sa prišlo vďaka záberom auta z niekoľkých policajných kamier. Nemeckí policajti následne zadržali tri Nemky a jedného Nemca, pričom dvoch podozrivých vzali do väzby.

Michalku sa podarilo vypátrať 10. júla v porýnskom mestečku Neuwied neďaleko Koblenzu na juhozápade Nemecka. Jej totožnosť v piatok potvrdili testy DNA. Matka, starý otec a ďalší príbuzní si dieťa v sobotu vyzdvihli na polícii v Koblenzi. Rodina chystá na dnes veľkolepú oslavu za účasti dvoch rómskych kapiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu