Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Do médií unikli Rathove fotky z väzby, 2 členov Väzenskej služby obvinili

David Rath
David Rath (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Práporčík Väzenskej služby Oráčov v Českej republike je zodpovedný za vynesenie fotografií obvineného poslanca Davida Ratha z väzenia, ktoré sa objavili v tlači. Za snímky inkasoval 5000 českých korún.

Ďalší civilný pracovník tej istej Väzenskej služby údajne z informačného systému neoprávnene získal osobné údaje osôb z korupčnej kauzy Davida Ratha.
      
Inšpekcia zadržala oboch mužov v sobotu odpoludnia a boli obvinení; v nedeľu ich prepustili. Informoval o tom dnes český spravodajský server Novinky.cz.
      
Snímky exministra zdravotníctva Ratha, ale aj ďalších siedmich obvinených z väzobných väzníc zrejme unikli z internej väzenskej databázy a objavili sa v denníku Blesk, uviedol server iDNES.cz. Prípad vyšetruje Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov - akcia dostala krycí názov "Sklepmistr".
      
Vyšetrovanie úniku fotografií pokračuje, polícia preto neuviedla ďalšie podrobnosti.
      
Český minister spravodlivosti Jiří Pospíšil sa v nedeľu v diskusnej relácii na Českej televízii takisto vyjadril k prípadu. Podľa neho zamestnanci zneužili prístup do interného systému väznice.
      
Ratha a ďalších sedem obvinených v korupčnej kauze, ktorá sa týka rekonštrukcie buštěhradského zámku, umiestnil súd do väzby. Poslanec Rath skončil vo väzobnej väznici v Litoměřiciach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu