Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V balíkoch s časťami ľudského tela boli aj odkazy pre politické strany

Podozrivý Luka Rocco Magnotta
Podozrivý Luka Rocco Magnotta (Zdroj: SITA)

MONTREAL - V balíkoch, obsahujúcich telesné časti v prípade nafilmovanej vraždy a rozštvrtenia čínskeho študenta v Kanade, sa nachádzali aj odkazy politickým stranám. Oznámila to polícia, ale podrobnosti neuviedla, zo strachu pred napodobňovaním tohto zločinu.

Prípad sa rozšíril aj na opačný koniec krajiny, keďže ďalšie telesné časti v balíkoch boli odoslané a v utorok doručené dvom školám vo Vancouveri. Jeden obsahoval pravú ruku, v druhom balíku sa nachádzalo pravé chodidlo. Podľa slov polície boli odoslané z Montrealu, kde sa vražda stala a kde páchateľ rozštvrtil telo obete.
      
Podozrivým zo smrti 33-ročného čínskeho študenta Lin Ťüna je 29-ročný Luka Rocco Magnotta, ktorého zatkli v pondelok 4. júna v Berlíne v internetovej kaviarni a koncom tohto týždňa ho možno vydajú do Kanady.
      
Prípad sa začal rýchlo odvíjať minulý týždeň, keď do sídiel popredných kanadských politických strán, konzervatívnej a liberálnej, boli zaslané balíky s telesnými časťami. V rovnaký deň sa našiel aj trup tela - v kufri pri obytnej budove, kde Magnotta žil. Hlava stále chýba, uviedla polícia.
      
Veliteľ montrealskej polície Ian Lafreniere informoval, že odkazy v balíkoch boli adresované politickým stranám, ale odmietol uviesť, komu konkrétne a čo bolo v odkazoch napísané. Podozrivý čelí aj obvineniu z ohrozovania kanadského premiéra Stephena Harpera, pretože poslal balík do sídla jeho strany.
      
Lafreniere povedal, že polícia nevie, prečo boli ruka a chodidlo zaslané do škôl vo Vancouveri - ale potvrdil, že Magnotta tam buď žil, alebo tadiaľ v minulosti prechádzal. "Boli to tie končatiny, po ktorých sme pátrali," uviedol Lafreniere.
      
Magnottu zatkli v Berlíne v pondelok 4. júna a pricestoval tam z Paríža autobusom v sobotu 2. júna. Býval u priateľa alebo niekoho, s kým sa spoznal na internete. Vyšetrovatelia v Nemecku pátrajú po tejto osobe.
      
V utorok večer pricestovali z Číny do kanadského Montrealu rodičia obete a podľa očakávania sa v stredu mali stretnúť s vyšetrovateľmi.
      
Polícia má čoraz väčšie obavy z napodobenia zločinu, pretože v stredu ráno sa na ulici v Montreale našlo falošné chodidlo z gumy. Policajný veliteľ Lafreniere uviedol, že vyzeralo veľmi realisticky a pravdepodobne ho vyrobili pre filmovú produkciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu