Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Belgické médiá: Prezidentské voľby vo Francúzsku vyhral Hollande

Francois Hollande
Francois Hollande

BRUSEL - Francois Hollande, kandidát Socialistickej strany (PS) na prezidenta Francúzska, sa podľa neoficiálnych prieskumov, ktoré zverejnili belgické a švajčiarske médiá, stal víťazom dnešného druhého kola prezidentských volieb so ziskom takmer 53 percent hlasov. Informáciu zverejnili približne dve hodiny pred zatvorením hlasovacích miestností.

Agentúry BVA, Ipsos a Opinion Way podľa belgických novín Le Soir zverejnili odhad na základe zberu údajov pred volebnými miestnosťami, podľa ktorého získa Hollande okolo 52,5 percenta hlasov, pričom úradujúci prezident Nicolas Sarkozy len 47,5 percenta hlasov.

Ďalšie tri prieskumné agentúry CSA, Ifop a Harris predpovedajú výsledok 53:47 percent v prospech Hollandea. Agentúra TNS dokonca odhaduje ešte o polpercenta hladšie víťazstvo socialistu. Hoci podobné výsledky kolujú na zahraničných spravodajských serveroch už niekoľko minút, francúzske médiá o nich nemôžu informovať, kým sa o 20.00 h nezatvoria volebné miestnosti.

Ak by sa odhadované výsledky potvrdili, bolo by to prvé víťazstvo socialistického kandidáta v prezidentských voľbách za ostatné štvrťstoročie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu