Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ring voľný: Milovník hamburgerov chce položiť na lopatky vášnivého filatelistu

Francúzi majú na výber Zobraziť galériu (3)
Francúzi majú na výber

PARÍŽ - Nicolas Sarkozy sa na základe ostatných prieskumov môže dnes spoliehať iba na prekvapenie. Nepodarilo sa mu totiž úplne stiahnuť náskok jeho rivala. François Hollande sa tak môže stať po Françoisovi Mitterrandovi dnes v noci druhým socialistickým prezidentom.

 

Zatiaľ čo Nicolas Sarkozy presadzovaním „silného Francúzka“ získal v prvom kole 27,08 % voličov na svoju stranu, Hollande a jeho „normálne vládnutie“ oslovilo  28,63 % Francúzov.

Sarkozy je hviezda nielen politická, ale aj bulvárna. Jeho aférky neustále plnili titulné stránky denníkov. Hollande je v tomto považovaný za šedú myšku. A j toto mu pomohlo v predvolebnej kampani, keď ho za nominanta označilo viacero socialistov aj napriek tomu, že mu konkurovali charizmatickejšie osobnosti.

Zatiaľ čo Sarkozy svoje prejavy teatrálne prežíva a bohato pri nich gestikuluje, Hollandeho považujú za uspávača hadov. No napriek tomu, že svojimi slovami nedokáže vyburcovať publikum, používa častejšie humor než ktorýkoľvek jeho politický súputnik.

Ring voľný: Milovník hamburgerov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Obaja kandidáti majú rovnako 57 rokov a rovnako štyri deti. Len v skúsenostiach s manželským zväzkom to asi bude rozdielne. Sarkozyho intímny život sa prepieral na verejnosti, hlavne kvôli modelke Carle Bruni, no treba vedieť aj to, že Hollande sa po 30 rokoch manželstva a štyroch deťoch rozišiel so ženou a dnes žije spolu s novinárkou ValérieTrierweiler.

Šport je neodmysliteľnou súčasťou politika. Aspoň do tej miery, aby dbal o svoj dokonalý zovňajšok. Nie je tomu inak ani u Francúzov. Sarkozy tvrdí, že za svoju postavu vďačí každodennému behaniu, cyklistike a sem tam si aj futbal zahrá. Jeho obľúbenci sú Paris Saint- Germain. François Hollande priznáva, že začal so športom až po rozhodnutí kandidovať. Tiež si sem tam zabehá, pláva, alebo bicykluje, no na futbalovom ihrisku ho môžeme vidieť zväčša len ak ide o dobročinnosť. Fandí Barcelone a Monacu.

Ring voľný: Milovník hamburgerov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Napriek každodennej vyťaženosti si títo verejní činitelia nájdu čas aj na koníčky. Hoci štáb okolo Sarkozyho tvrdí, že je sám na seba v týchto veciach dosť prísny. Páči sa mu film Lolita, zo seriálov Borgiovci, ale sleduje aj všeobecné relácie a športové prenosy v televízii. Jeho hudobný vkus reprezentuje Johnny Hally a pozor, Céline Dion! V ostatnom čase sa z neho stáva fanúšik poštových známok.

Protikandidát Hollande si vraj nájde čas na kino a divadlo aj ak sa stane prezidentom. Obľúbená snímka je Spartacus. Je vášnivým divákom Tour de France. Miluje francúzke šanzóny a podľa jeho slov, prepadol chuti rýchleho občerstvenia. Ťažko hodnotiť ako mu Valérie varí, no je to Francúz, ktorému chutia hamburgery.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu