Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Fiasko ako z Ružového pantera: Hollandoví agenti si zabudli zbaliť zbrane!

Francois Holland
Francois Holland (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Agenti francúzskej tajnej služby poverení ochranou prezidenta Francoisa Hollanda si "zabudli zbaliť zbrane" na nedávnu cestu na konferenciu o klimatických zmenách v Brazílii. Informovali o tom v stredu médiá, vrátane britskej webovej stránky www.telegraph.co.uk.

Nepríjemný trapas v štýle inšpektora Clouseaua z filmov Ružový panter urobili členovia prezidentskej ochranky z elitnej jednotky GSPR. To, že nemajú zbrane, si uvedomili až po príchode na letisko v brazílskom Riu de Janeiro. Tam sa od 21. júna konala trojdňová Konferencia OSN o udržateľných zdrojoch Rio+20, ktorá bola najväčším podujatím v histórii OSN.
      
Agenti zvyčajne cestujú so zabezpečeným kufríkom obsahujúcim celú sadu strelných zbraní. Keď však chceli ukázať zbrane colníkom, zistili, že nikde nie sú.
      
"Prehľadali prezidentský Airbus 'pod lupou', ale bez výsledku," napísal francúzsky satirický týždenník Le Canard Enchainé, ktorý sa venuje aj investigatívnej žurnalistike. Neskôr sa ukázalo, že zbrane zostali v sídle francúzskeho prezidenta, v parížskom Elyzejskom paláci.
      
To znamenalo, že počas celého trvania cesty mali ochrankári na ochranu francúzskeho prezidenta iba "holé ruky", uviedol Le Canard Enchainé. "Podľa policajných záznamov je to prvý takýto prípad," vyhlásil jeden príslušník elitnej jednotky.
      
Ochrankára zodpovedného za zbrane čoskoro identifikovali a z jednotky prepustili, pretože sa údajne snažil zvaliť zanedbanie povinnosti na niekoho iného.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu