Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vozičkára mal zneužiť sanitár: Bozkával ma a chcel súložiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HRADEC KRÁLOVÉ - Zriadenec novobydžovskej nemocnice Oldřich F. (50) čelí obvineniu bývalého pacienta, ktorého mal obťažovať. Jakuba V. (26), ktorý je po mozgovej obrne na invalidnom vozíku, vraj počas pobytu na rehabilitačnom oddelení proti jeho vôli bozkával, obchytkával a pokúsil sa aj o súlož.

K sexuálnemu obťažovaniu údajne došlo počas štyroch dní na sanitárskej izbe. Oldřich F. všetky obvinenia odmieta, aj keď niektoré praktiky predtým priznal na polícii. Tvrdí však, že to bolo obojstranné, a že pacient od neho sám požadoval náklonnosť. Neskôr sa mu mal obvinený dokonca vyhrážať smrťou. Teraz mu hrozí päťročný trest.

"Zneužil moju dôveru a hendikep. Votrel sa do mojej priazne tak, že mi chcel robiť osobného asistenta. Pokazil mi život. Už viac nedokážem veriť ľuďom," povedal na hradeckom súde Jakub V.

Oldřich spočiatku tvrdil, že nie je homosexuál, znalec ale zistil, že sklony k rovnakému pohlaviu má. "Najprv to popieral, ale potom priznal, že mal styk s mužom, keď bol ešte na vojne," tlmočil súdny znalec výpoveď obžalovaného.

Jakub podľa psychiatričky utrpel posttraumatickú stresovú poruchu. Psychológ má však na vec opačný názor. "Žiadnu poruchu som nezistil. Jakub V. je nevierohodný, vypovedá účelovo a sa zištnosti. Na otázky často zareagoval smiechomo, čo by človek, ktorý prežil traumu, neurobil," uviedol. Súd bude pokračovať na budúci týždeň. Správu priniesol Blesk.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu