Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Láska z Utöye: Párik sa zaľúbil po úteku pred strieľajúcim Breivikom!

Sofia a Hakon našli k sebe cestu
Sofia a Hakon našli k sebe cestu (Zdroj: SVT Hübinette)

OSLO - Vražedné výčíňanie nórskeho extrémistu Andersa Brievika, ktorý má na svedomí životy 77 ľudí, sa paradoxne stalo zárodkom romantického príbehu. Dvaja študenti, ktorí spolu plávali preč z ostrova Utöya ostrelovaného šialencom, sa do seba zamilovali.

Sofia Tommeras Lyshagenová (19) a Hakon Knudsen (20) prežili minuloročné krviprelievanie, keď sa im bok po boku podarilo utiecť pred vražednými strelami nórskeho maniaka.

"Po tom, ako po mne Breivik vystrelil, ležala som vo vode a videla Hakona plávať. Vymenili sme si pár slov a obaja sme sa správali dosť hystericky. Ale odvtedy sme boli spolu," hovorí Sofia, ktorá pri vraždení prišla o svojho bývalého priateľa a najlepšieho kamaráta.

"Až neskôr, keď sme boli v bezpečí, začal náš románik. Cítili sme chémiu, mali pre seba pochopenie a chuť navzájom si pomáhať. Nezlomilo nás to," dodáva Sofia s tým, že ich láska je aspoň malým zrnkom radosti v mori obrovského žiaľu.

Breivik v júli minulého roka odpálil v aute uložené výbušniny pred vládnou budovou v Osle a následne sa vybral na 40 kilometrov vzdialený ostrov Utöya, kde postrieľal takmer 70 mladých ľudí.

Psychiatri ho v novembri uznali za nesvojprávneho a neschopného zodpovedať sa za svoje činy. Súd však v reakcii na nevôľu verejnosti a pozostalých obetí nariadil vykonať druhý posudok mentálneho zdravia samozvaného bojovníka proti moslimskej imigrácii. Jeho obsah by mal byť známy o týždeň, pričom začiatok potenciálneho procesu je naplánovaný na 16. apríla.

"Dúfam, že sa mu dostane pomoci a uvedomí si, aké zlo ostatným spôsobil. Nemyslím si, že to teraz chápe," uviedla Sofia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu