Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Annie prežila masaker v Toulouse: Vrahovi som stála tvárou v tvár!

Miriam sa stala jednou z obetí šialeného strelca
Miriam sa stala jednou z obetí šialeného strelca (Zdroj: thetimes.co.uk)

PARÍŽ - Pár minút meškania, ktoré by inokedy znamenali problémy, zachránili Annie život. Dievčina v pondelok zaspala a do školy dobehla neskoro. Našťastie pre ňu. Chvíľu predtým totiž jej spolužiakov zastrelil dosiaľ neznámy muž. Na okamih sa dokonca malá školáčka ocitla strelcovi tvárou v tvár.

Annie hľadala slová len veľmi ťažko. Ešte stále bola v šoku. Jej výpoveď však bola pre francúzskych vyšetrovateľov veľmi dôležitá. Dievčina totiž videlo páchateľa krátko po čine.

"Meškala som, otec ma nechal vystúpiť už na križovatke. Keď som sa blížila ku škole, počula som niekoľko výstrelov. Myslela som si, že si zas niekto hrá s búchacími guličkami," uvádza sa v denníku La Depeche. "Išla som ďalej, ale zrazu som stála pred nejakým mužom na motorke, ktorý držal v ruke pištoľ." Annie zareagovala bleskurýchle. Chytila ​​vedľa stojace dievča a skryli sa za auto. Až keď muž odišiel, vydali sa ku škole.

To, čo videli, bola živá nočná mora. "Hneď som sa rozbehla k synagóge. Z okna som videla, ako sa záchranári snažia oživiť jednu žiačku. Všade bolo veľa krvi a všetci kričali." Annie okamžite zavolala otcovi a ten pre ňu prišiel. "Rozprávala mi, že vraha videla. Keď som prišiel na miesto, uvidel som niekoľko detských bezvládnych tiel," rozprával jej otec Pierre.

Strelcovou najmladšou obeťou bol trojročný Gavriel. Zomrel spolu so svojím tridsaťročným otcom a šesťročným bratom Arvehom. Útočník postrelil aj sedemnásťročného študenta, ktorý bojuje v nemocnici o život.

Zábery z priemyselných kamier mnohých rodičov vydesili. "Videli sme muža s helmou, ako zabíja naše deti," povedal jeden z rodičov. Na videu je vidieť, ako ku škole prišli dve autá a vysadili školákov. Vrah si počkal, kým odišli. "Potom začal páliť." Jedno dieťa sa pokúsilo utiecť. "Došiel k nemu a strelil ho do hlavy." Obeťou bola osemročná dcéra riaditeľa školy Jakova Monsenega, Miriam. "Matka zavraždenej dievčiny, to všetko videla," uviedli svedkovia. Potom strelec zo školského dvora utiekol a ušiel na svojom čiernom skútri.

"Zabíjal chladnokrvne, akoby to boli zvieratá," uviedla Nicole Yardeniová, regionálna prezidentka francúzskej židovskej organizácie. Útočník vypálil celkovo pätnásťkrát. Zabil štyroch ľudí vrátane troch detí. Polícia dnes ráno pri razii v meste Toulouse zatkla jedného podozrivého, ktorý má byť napojený na teroristickú sieť al-Kájda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu