Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vrah z Toulouse nemal zľutovanie: Dievčatko (†8) zdrapil za vlasy a strelil do hlavy!

Neľútostný zabijak zavraždil aj malú Miriam
Neľútostný zabijak zavraždil aj malú Miriam (Zdroj: thetimes.co.uk)

TOULOUSE - Nezľutoval sa ani nad najmenšími. Jednou z obetí chladnokrvného vraha, ktorý v pondelok strieľal vo francúzskom meste Toulouse, bola aj osemročná dcérka riaditeľa židovskej školy.

Neznámy strelec sa objavil krátko pred ôsmou hodinou ráno, práve v čase, keď sa deti chystali rozísť do tried. Z ničoho nič začal strieľať do davu. Svedkovia popisujú, že mieril na každého, kto mu stál v ceste.

Najprv strelil 30-ročného učiteľa Jonathana Sandlera a jeho dvoch synov, Gavriela a Aryeheho. Všetci traja zomreli na mieste. Potom útočník namieril na 17-ročného študenta, ktorý bojuje o život v nemocnici. Jeho štvrtou obeťou sa stala osemročná dcéra riaditeľa školy Jákova Monsenega, Miriam. Blonďavé dievčatko, ktoré sa snažilo utiecť, chytil za vlasy a strelil do hlavy. "Zabíjal chladnokrvne, akoby to boli zvieratá," povedala regionálna prezidentka Francúzskej židovskej organizácie Nicola Yardeniová. Celkovo vraj útočník vypálil pätnásťkrát.

Chaos, ktorý na mieste vypukol, vrah využil, rýchlo nasadol na čierny skúter a ušiel. Polícia po ňom pátra. Francúzsky minister vnútra Claude Guéant uviedol, že sa ho zatiaľ nepodarilo identifikovať. "Zatiaľ nevieme, kto to bol. V súčasnosti na tom pracujeme," uviedol. Podľa viacerých informácií by páchateľom mohol byť neonacista, ktorý kedysi pôsobil ako výsadkár.

Nové zistenie, že si útočník svoj ​​čin zrejme nahrával, ale podľa Guéanta môže pomôcť k vytvoreniu profilu strelca. "Bol zrejme veľmi chladnokrvný, odhodlaný, precízne konajúci a krutý," povedal minister. Ďalej podotkol, že útočník si mohol zábery zo streľby zaobstarať pre seba, ale možno sa ich chystá aj zverejniť na internete. Zatiaľ sa však video z útoku na webe neobjavilo.

Telá obetí pondelňajšieho útoku dnes večer prevezú do Izraela, kde ich pochovajú. Všetci štyria mali francúzske aj izraelské občianstvo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu