Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Chávez sa po operácii zotavuje: Vzlietam ako kondor, odkázal

Hugo Chávez
Hugo Chávez (Zdroj: SITA)

HAVANA - Venezuelský prezident Hugo Chávez, ktorý sa v pondelok podrobil operácii, svojim prívržencom odkázal, že je v poriadku a "vzlietol ako kondor". Kontroverzný juhoamerický líder, ktorý sa minulý rok mal vyliečil z rakoviny v oblasti panvy, sa tak vyjadril na svojom konte na internetovej sociálne sieti Twitter.

Na Kubu odletel koncom minulého týždňa po náleze dvojcentimetrovej lézie na mieste, odkiaľ mu v lete 2011 odstránili zhubný nádor. Chávez však poprel, že by mu našli metastázu. Jeho zdravotný stav zostáva prísne utajovaný.

"Posielam vám svoju nekonečnú lásku. Budeme žiť a zotavíme sa. Vzlietam ako kondor," napísal Chávez, ktorý stojí na čele Venezuely od roku 1999 a v októbrových prezidentských voľbách chce zabojovať o prezidentské kreslo už po štvrtý raz. Zo svojej choroby položartom obvinil USA, ktoré podľa neho možno našli spôsob ako šíriť rakovinu. Poukázal na podobné ochorenia diagnostikované u bývalého brazílskeho prezidenta Lulu Inácia da Silvu, jeho nástupkyne Dilmy Rousseffovej, paraguajského lídra Fernanda Luga či argentínskej prezidentky Cristiny Kirchnerovej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu