Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Chávez sa má po operácii dobre, napĺňa ho láska ľudu

Hugo Chávez Zobraziť galériu (2)
Hugo Chávez

CARACAS - Venezuelský prezident Hugo Chávez v piatok z nemocnice na Kube oznámil, že sa rýchlo uzdravuje po operácii, ktorú podstúpil pre podozrenie na opätovný výskyt rakoviny.

Chávezovi podľa jeho vlastných slov lekári v nemocnici v Havane predpísali špeciálny diétny režim. V rámci rekonvalescencie prezident denne absolvuje prechádzky a trávi čas so svojimi blízkymi.

"Svoje zotavovanie nemôžem zanedbať ani na chvíľu," uviedol Chávez v telefonickom rozhovore pre venezuelskú štátnu televíziu. "Pokračujem v rekonvalescencii vďaka podpore Venezuely, kubánskeho ľudu, lekárov tu na Kube a vďaka láske ľudí, ktorá ma napĺňa," uviedol 57-ročný Chávez.

Venezuelský prezident priletel do Havany 24. februára, aby sa tam podrobil operácii približne dvojcentimetrovej lézie, zmenu tkaniva v panvovej oblasti, z ktorej venezuelskému lídrovi v júni 2010 v rovnakej nemocnici odstránili zhubný tumor z panvovej oblasti. Následne absolvoval štyri fázy chemoterapie, po ktorých vyhlásil, že v boji s chorobou zvíťazil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu