Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Katastrofické VIDEO: Rusko má čakať vojna a hladomor!

Zábery z videoklipu
Zábery z videoklipu (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Rusko bez Vladimira Putina pri kormidle moci by vraj bolo hotové peklo. Tvrdí to aspoň videoklip, ktorý za štyri dni videlo viac ako pol milióna ľudí, než správca servera YouTube príspevok odstránil z dôvodu "šokujúceho a neslušného obsahu". Ale chmúrna vízia "Rusko bez Putina? Vitajte v pekle!" presťahovala na iné weby a na YouTube sa objavila náhrada s rovnakým vyznením, len s drobným upresnením: bez Putina by Rusko čakala apokalypsa.

Obsah zodpovedá zadaniu súťaže, ktorá sa vraj zrodila v komunikačných sieťach medzi fanúšikmi Kremľa: opozícia dosiahla svojho a voľby sú zrušené, parlament rozpustený, krajine vládnu liberáli a nacionalisti, ktorí si privlastnili štátne koncerny, USA preberajú kontrolu nad ruskými zbraňami, ľud sužuje bieda, demonštrácie sa rozháňajú streľbou, od Ruska sa odtrhávajú celé regióny, prepuká občianska vojna a humanitárna katastrofa, intervenuje NATO a cudzie veľmoci. A na dovŕšenie všetkého zlého: Nad zimnou olympiádou v Soči v roku 2014 neveje vlajka Ruska, ale susedného znepriateleného Gruzínska!

"Naozaj je to veľmi emocionálne a názorné, ale nič viac. Ani more krvi, ani nahotinky," pozastavil sa denník Moskovskij komsomolec nad odstránením pôvodného klipu z You Tube. V zásahu správcu amerického servera oslovení politológovia zbadali "ruku americkej diplomacie", ktorá pravdepodobne považovala tvorbu Putinových fanúšikov za nebezpečnú pre svoje zámery.

Na internet je podľa odhadov napojených od 40 do 60 percent Rusov, a tak informačná diaľnica hrá v ruskej politike čoraz väčšiu úlohu; zrejme aj preto, že prevažne štátne televízie vyzerajú, ako by mali jedného jediného režiséra. Boj o voliča sa na sieti rozhorel dávno pred štartom oficiálnej kampane pred marcovými prezidentskými voľbami.

Rusko bude voliť nového prezidenta 4. marca. Hlavným favoritom je súčasný premiér, ktorý už vládol Rusku ako prezident v rokoch 2000 až 2008, ako kvôli ústave musel prenechať funkciu svojmu nástupcovi Dmitrijovi Medvedevovi a na štyri roky sa presťahovať do čela vlády. Vďaka zmenám v ústave by Putin mohol v Kremli zotrvať najbližších šesť rokov.

Putin - apokalypsa

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu