Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Putin sľubuje lekárom a učiteľom dvojnásobné platy

Vladimir Putin
Vladimir Putin

MOSKVA - Priemerný plat učiteľov, lekárov a vedcov sa do roku 2018 zdvojnásobí, vyhlásil v pondelkovom článku zverejnenom v denníku Komsomolskaja Pravda terajší ruský premiér Vladimir Putin, ktorý sa v marci s najväčšou pravdepodobnosťou stane po tretí raz prezidentom Ruska.

Putin tvrdí, že akákoľvek diskusia o reformách zdravotníctva a vzdelávacieho systému sa uskutoční iba ak tieto reformy "zaistia hodnotnú plácu pre profesionálnych pracovníkov vo verejnom sektore". Podľa premiéra by preto lekári, učitelia a profesori mali zarábať toľko, aby si nemuseli hľadať vedľajšie zamestnania. Každý zamestnanec by mal mať príležitosť budovať si svoju vlastnú profesionálnu kariéru, uviedol Putin.

"V rozmedzí rokov 2013 až 2018 bude priemerný plat profesorov a učiteľov s vyšším vzdelaním postupne stúpať až na dvojnásobok," povedal Putin, ktorý dodal, že rovnaký scenár má pripravený aj pre lekárov a vedeckých pracovníkov, píše portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti.

V roku 2018 by sa Putinovi malo skončiť v poradí tretie funkčné obdobie, pričom podľa ústavy sa bude môcť uchádzať aj o ďalších šesť rokov v najvyššej funkcii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu