Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Putinov tajný život: Bol to chuligán a bitkár, ktorý hrával fľašku!

Putin sa po víťazstve v prezidentských voľbách rozplakal
Putin sa po víťazstve v prezidentských voľbách rozplakal (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Vladimir Putin sa na neúspech rozhodne nemôže sťažovať. Vďaka víťazstvu v prezidentských voľbách má opäť na šesť rokov postarané o stoličku najmocnejšieho muža Ruska a jeho priaznivci by ho najradšej videli ako nadpozemského hrdinu. Podľa historických prameňov však malý Vovka Putin nebol vôbec vzorným dieťaťom. Ako školák dostával poznámky, neustále sa dostával do potýčok a nevynechal ani bozkávanie s dievčatami pri hre fľaška.

Putinovci boli typická sovietska rodina. Otca Vladimira za vojny ťažko zranili a dvaja starší bratia budúceho prezidenta čoskoro zomreli. Jeden v 30. rokoch na zápal pľúc, druhý na záškrt v obkľúčenom Leningrade.

Obaja rodičia tvrdo pracovali, našli si prácu po práci, a tak rodina mala dostatok peňazí. Bývala však v klasickom sovietskom byte, o ktorý sa delili tri rodiny, takže záchod a kuchyňa boli spoločné. Kúpeľňa nebola, chodilo sa do kúpeľov. Putinovci mali najväčšiu izbu. Dvadsať metrov štvorcových. Je to nič, ale na vtedajšie pomery to bolo kráľovské bývanie.

Malý Voloďa, ako ho zvykli volať, vyrástol na dvore medzi činžiakmi a podľa slov bývalého spolužiaka, ktorý o ňom porozprával aj v novej americkej knihe Muž bez tváre, to bol riadny kvietok. "Bol som chuligán, nie pionier. Bol som naozajstný výtržník," priznal sa nakoniec sám Putin v jednom rozhovore.

Svedčiť o tom môže aj jeho žiačka knižka zo školských rokov 1963/64. Je plná poznámok o tom, ako chlapec vyrušuje alebo sa dokonca pobil s iným žiakom. Pre jeho neposlušnú povahu ho vzali do Pioniera až o tri roky neskôr ako jeho rovesníkov, a to už bolo čo povedať. Tam totiž museli v tej dobe všetci a hneď.

Putin sa neučil práve excelentne, jednotku mal iba z dejepisu a viac ho bavilo oháňanie sa päsťami. V jedenástich začal chodiť na box, ale zlomili mu tam nos, a tak sa dal na sambo, sovietsku odrodu vojenskej sebaobrany, a nakoniec prešiel na džudo.

Neskôr však prišiel na to, že v živote je jednoduchšie živiť sa hlavou a začal snívať o KGB. "Keď som chodil do deviatky, ovplyvnili ma filmy a knihy natoľko, že som zatúžil po práci v KGB," zaznelo v Putinovej biografii. To mu však nebránilo, aby si užil aj tínedžerských výstrelkov.

Na strednej škole vraj Putin dievčatám imponoval a dokonca hrával fľašku. Jedno z nich prezradilo, že sa pri tejto hre dokonca prvýkrát pobozkali. "Bol to krátky bozk, ale ja som sa zrazu cítila rozpálená," spomínala Vera Brilevová pre časopis Sobesednik.

Taktiež uviedla, že Voloďa rád pil suché víno a sovietske šampanské, ale najradšej vraj mal mlieko. Zo známosti ale nakoniec nič nebolo. Voloďa nemal čas, povedal jej, že sa musí učiť nemčinu a ruskú literatúru, aby ho prijali na univerzitu. A vedel prečo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu