Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Orbán: Maďarsko už stojí na nových základoch

Viktor Orbán
Viktor Orbán

BUDAPEŠŤ – Maďarsko už stojí na nových základoch, čo je neodškriepiteľná skutočnosť, vyhlásil dnes maďarský premiér Viktor Orbán v tradičnom výročnom prejave o stave krajiny na pôde budapeštianskeho kultúrneho centra Millenáris.

Orbán pred pozvanými hosťami a novinármi povedal, že rok 2011 bol zdrvujúcim rokom pre Európu, ktorá zažila najťažšie obdobie po páde komunizmu. Pripomenul, že v Európe padlo 13 vlád, vrátane štyroch v krajinách susediacich s Maďarskom.

Orbán je hrdý na novú maďarskú ústavu, ktorá začala platiť 1. januára 2012. "V Európe sme boli prvou krajinou, ktorá v základnom zákone zakotvila zodpovednosť za zadlženie a hospodárenie štátu," podotkol. Zdôraznil, že cieľom jeho vlády je posilniť strednú vrstvu, vytvoriť silný, nezávislý a slobodný štát, ktorý ponúka bezpečný život.

Premiér kritizoval predchádzajúcu vládu socialistov, ktorá podľa neho urobila za osem rokov množstvo chýb a v súčasnosti sa chodí sťažovať do zahraničia. "Potápajúcu sa loď opustili ako prví tí, ktorí ju dostali na plytčinu a o ľudí sa vôbec nestarali," konštatoval Orbán.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu