Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

VIDEO zvnútra Concordie: Ľudia zomierali pri luxusnej večeri odetí v róbach!

Zatopená reštaurácia
Zatopená reštaurácia (Zdroj: YouTube)

RÍM - Talianski pátrači preskúmali podpalubie luxusnej výletnej lode Costa Concordia, ktorá v piatok havarovala pri brehu ostrova Giglio. Prešli štvrtú palubu, kde našli najviac obetí. Väčšine ľudí sa stala osudná galavečera v luxusnej reštaurácii v zadnej časti. V reštaurácii a bezprostredne pri nej objavili sedem z jedenástich tiel, napísal britský denník The Times.

Obete boli oblečené vo večerných róbach, na ktorých mali záchranné vesty. Z reštaurácie, ktorú po nehode zalialo more, sa už ľudia nedostali a luxusné priestory sa im stali hrobom. Záchranári sa domnievajú, že sa práve chystali miestnosť opustiť, keď v tom sa loď naklonila a dovnútra vnikla voda.

Záchranári pokračovali v pátraní po nezvestných, ktorých sú dve desiatky. Potápači v rizikovom prostredí pracovali v pároch. Loď má 11 palúb a na každej z nich sú chodby o dĺžke 300 metrov. Všetky sú aspoň čiastočne pod vodou.

Potápači z rôznych záchranných zborov vrátane špecialistov námorníctva vidia len na meter a pol a bežne im na okuliaroch pristávali plávajúce topánky, kufre, fľaše, noviny či stoličky.

Vojenskí odborníci zatiaľ v trupe lode s pomocou výbušnín urobili tri otvory a zvažujú pridať ďalších päť, aby práce pokračovali rýchlejšie. Záchranári sa tiež narýchlo snažia odčerpať z obrej lode všetko palivo, čiže viac ako 2300 ton.

Concordia zvnútra

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu