Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Ohrdnutá milenka si najala zabijaka, mladíka dokaličil na celý život

Odsúdená Cadgeová a Goodridge Zobraziť galériu (2)
Odsúdená Cadgeová a Goodridge (Zdroj: fulhamchronicle.co.uk)

LONDÝN - Súd v Londýne poslal minulú stredu na 16 rokov do väzenia Samanthu Cadgeovú z mestskej časti Fulham. Žena žiarlila na bývalého snúbenca, ktorý si začal románik s jej kamarátkou a najala na neho zabijaka.

Zamestnankyňa radnice v štvrti Wandsworth vnikla svojmu priateľovi Adamovi Harsenovi do e-mailovej schránky a zistila, že tajne odišiel na dovolenku s jej kamarátkou. V hlave jej skrsol vražedný plán. Nájomnému vrahovi Marwanovi Goodridgeovi ponúkla 10 000 libier (12 000 eur), ktoré pochádzali z poistky na dom v Severnom Hamptonshire. Ten spolu s partnerom vlastnila.

Dvadsaťšesťročný poštár streľbu na ulici, ktorá sa odohrala v novembri, prežil. Do konca života však zostane nepohyblivý a odkázaný na vozík, pretože Goodridgeova strela zasiahla chrbticu. Keď obeť ležala bezmocne na zemi, útočník do nej strelil ešte raz, tentokrát do stehna.

"Často sa budím v noci v agónii. Kričím bolesťou. Mávam nočné mory, zdá sa mi, že som späť pred svojím bytom a znova do mňa strieľa," vypovedal Harsen pred vyšetrovateľmi.

Cadgeová zabijaka kontaktovala prostredníctvom svojho bratranca, ktorý jej pomáhal akciu naplánovať, ale nakoniec svedčil proti nej. Za napomáhanie si odsedí trest vo výške 14 rokov, Goodridgea odsúdili na doživotie s minimom na 9 rokov. Odsúdení sa tiež musia podieľať na úhrade náhrad postihnutému.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu