Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Opití študenti zavraždili "Deda Mráza", už ich zatkli

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Polícia v moslimskom Tadžikistane zatkla dnes troch miestnych študentov, podozrivých z vraždy muža prezlečeného za Deda Mráza.

Podľa vyšetrovania boli študenti univerzity opití, keď v pondelok v Dušanbe brutálne zaútočili na 24-ročného muža, ktorý šiel v kostýme gratulovať príbuzným. Obeť neskôr v nemocnici podľahla ťažkým zraneniam.

Niektoré médiá citovali policajného predstaviteľa s tým, že zločin spáchalo 30 náboženských fanatikov na protest proti tradícii Deda Mráza z čias sovietskej éry. Tadžické ministerstvo vnútra však túto verziu poprelo, uviedla dnes ruská stanica Echo Moskvy.

V Tadžikistane sa každoročne pred koncom roka objavujú polemiky stúpencov a odporcov osláv Vianoc a Nového roka. Duchovný vodca Saidmukarram Abdukodirzoda 30. decembra vyhlásil, že zdobenie stromčeka, tance a hry okolo neho sú cudzie tadžickej kultúre a v rozpore s islamskými normami.

Hoci sa však tieto dni oficiálne neslávia, vianočné stromčeky stoja na uliciach a po celej krajine sa na školách a v škôlkach organizujú večierky, konštatovala tlačová agentúra RIA Novosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu