Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najmladšia obeť belgického masakru: Chlapčeka (†17 mesiacov) počas umierania pokrstili!

Gabriel (†17 mesiacov) prišiel pri šialenom útoku o život.
Gabriel (†17 mesiacov) prišiel pri šialenom útoku o život.

LIÉGE – Vyčíňanie šialenca v belgickom meste Liége postihlo aj tých najslabších! Len 17-mesačný chlapček Gabriel po utorkovom útoku Nordine Amraniho (33) v noci prehral boj o život. V čase, keď došlo k streľbe, držala dieťatko v náručí jeho mama Olivia (29). Napriek tragédii, ktorá ju v noci zasiahla, sa len pár hodín po smrti svojho synčeka odhodlala prehovoriť.

V osudný deň čakala Olivia so svojím manželom Romualdom na autobusovej zastávke pri Námestí sv. Lamberta, kde prebiehali vianočné trhy. Muž držal chlapčeka na rukách a rodinka si spoločne užívala predvianočné chvíle. „Gabriel bol namladší. Chlapec, ako sme chceli,“ vysvetlila s tým, že okrem Gabriela má ďalšie tri dcéry.

Keď prichádzal autobus, Romuald podal dieťa Olivii, keď zrazu počuli výbuch a zazreli záblesk svetla. „Pozrela som na dieťa, jeho oči už boli zavreté. Strela ho zranila na zadnej časti hlavy,“ opísala Olivia tragédiu.

Matka chlapčeka spočiatku verila, že sa ho lekárom podarí zachrániť. V nemocnici však maličkému dávali už len niekoľko hodín. „Radšej som mala zomrieť ja,“ povedala so slzami v očiach. Gabriela v utorok večer stihli pokrstili. Zapálili mu sviečku, okolo krku mu zavesili retiazku. O 22:45 chlapček navždy odišiel.
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu