Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Brat granátového šialenca z Liége prehovoril: Čakám už len na svoju smrť!

Nordine Amrani počas útokov v belgickom Liége zabil 5 ľudí a asi 123 zranil. Zobraziť galériu (3)
Nordine Amrani počas útokov v belgickom Liége zabil 5 ľudí a asi 123 zranil. (Zdroj: SITA)

LIÉGE – Otrasené Belgicko sa pomaly spamätáva z granátového útoku šialeného atentátnika! Po tom, čo Nordine Amrani (33) v utorok na zastávke v meste Liége pripravil o život piatich ľudí a následne zbraň obrátil proti sebe, prehovoril jeho brat. Informácie o útočníkovi získal od Maročana Abdelhaka (34) exkluzívne nemecký Bild.de.

To, že autor masakru zničil životy piatim obetiam šialeného vyčíňania a ich blízkym, je zrejmé. Nevysvetliteľným skutkom však obrátil život naruby aj vlastnému bratovi. „Odteraz budem bratom monštra,“ povedal pre Bild.de. „Žijem už len pre budúcnosť mojich detí a čakám na smrť,“ priznal.

Podľa slov Abdelhaka mal jeho brat smelé predstavy o budúcnosti. „Mal veľké plány, bol nadaný zvárač. Vždy chcel pracovať, aby si zarobil. Keby si videl, čo dokázal vlastnými rukami... Nikdy by si tomu nemohol uveriť. Môj brat nebol blázon! Nemôžem to pochopiť,“ tvrdil zúfalo.

Bratia spolu vychádzali dobre, po matkinej smrti v roku 1998 sa o atentátnika staral práve Abdelhak, ktorý pracuje v Bruseli ako kamionista. „Boli sme ako Jing a Jang.“ Priznal, že Nordine sa vždy pohyboval na tenkom ľade a hlavne v čase, keď robil obchody, pri ktorých natrafil na nesprávnych ľudí. Súrodenci spolu naposledy volali asi pred mesiacom. „Všetko sa zdalo byť v poriadku,“ vysvetlil Abdelhak.

Napriek tomu, že bol atentátnik pôvodom z Maroka, ako Moslim nežil. Jedol bravčové mäso, jeho manželka bola Belgičanka. Alkohol však nikdy nepil, a dokonca nemal ani internet, uviedol jeho brat. O tom, že Nordine pestoval marihuanu, vedel. Drogy vraj nebral!

O masakri sa Abdelhak dozvedel z rádia, tri hodiny nato po prvý raz padlo meno jeho brata: „Kričal som a plakal.“ Polícia ho následne vypočúvala tri hodiny. „Točí sa mi hlava. Momentálne neexistuje žiadna správna odpoveď. Ale to sa spraví.“ List na rozlúčku brat nezanechal.

Zbytočná strata životov, medzi ktorými boli dvaja tínedžeri (15 a 17 rokov), len 17-mesačné dieťatko a dve ženy (75 a 45 rokov), Abdelhak prežíva so smútkom a bolesťou. „Súcitím viac s pozostalými ako s mojím bratom," uzavrel. 
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu