Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Belgický masaker má už siedmu obeť, podľahol aj mladík

Strelec po vyčíňaní spáchal samovraždu
Strelec po vyčíňaní spáchal samovraždu (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Počet úmrtí v súvislosti s vyčíňaním osamelého strelca vo východobelgickom meste Liége, ktorý minulý týždeň zaútočil na ľudí puškou a granátmi, stúpol dnes na sedem. V nemocnici podľahol vážnym poraneniam hlavy 20-ročný Laurent Kremer.

Belgičan marockého pôvodu Nordine Amrani (33) v utorok 13. decembra strieľal z pušky na ľudí nakupujúcich pred vianočnými sviatkami, ale hodil aj granát do skupiny ľudí čakajúcich na autobus na hlavnom námestí.

Nemocnica CHU (Centre Hospitalier Universitaire) v Liége informovala, že zdravotný stav mladíka, ktorý čakal na autobusovej zastávke, sa zhoršil vo štvrtok. Mladík, páchateľova šiesta obeť, sa po útoku nachádzal v umelej kóme a podľa lekárov nemal žiadnu šancu na prežitie.

Útočník zastrelil dvoch študentov vo veku 15 a 17 rokov, 17-mesačného chlapca a potom obrátil zbraň proti sebe a spáchal samovraždu. Ešte pred týmto útokom zabil 45-ročnú upratovačku v sklade vedľa svojho domu, kde pestoval marihuanu. Dva dni po útoku podľahla zraneniam 75-ročná žena. Ďalších vyše 120 ľudí utrpelo zranenia pri vražednom vyčíňaní Amraniho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu