Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Belgický strelec zabíjal ešte pred masakrom: V jeho šope našli mŕtvu upratovačku!

K masakru došlo v jednom z najväčších belgických miest
K masakru došlo v jednom z najväčších belgických miest (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Belgická polícia objavila mŕtvolu ženy v dome strelca, ktorý zabil v utorok v meste Liege štyroch ľudí a potom sám seba. Ako v stredu informovala prokuratúra, 33-ročný Nordine Amrani zabil 45-ročnú susedovu upratovačku predtým, ako odišiel do centra mesta, kde spustil streľbu na ľudí na námestí.

Telo objavili v šope, ktorá podľa polície slúžila na pestovanie marihuany. Ženu podľa belgických médií zavolal k sebe domov, aby jej ponúkol prácu.

Počet mŕtvych v noci na stredu stúpol, keď v nemocnici podľahlo zraneniam 23-mesačné dievčatko. Obeťou strelca je aj 15-ročný a 17-ročný mladík a 75-ročná dôchodkyňa. Zranenia utrpelo 123 ľudí. Strelcom bol v minulosti odsúdený zločinec, ktorý bol prepustený na podmienku. Predvolali ho na policajný výsluch, kam sa však nedostavil. Podľa polície spáchal po čine samovraždu.

K útoku došlo na Námestí svätého Lamberta neďaleko vianočného trhu, ktorý bol v tom čase plný ľudí. Páchateľ najskôr medzi ľudí stojacich na zastávke hodil niekoľko granátov a následne začal do nich strieľať samopalom typu AK-47 (Kalašnikov).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu