Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Nahá moslimka inšpirovala: Vyzliekli sa ženy v Izraeli!

Izraelské ženy v plnej kráse Zobraziť galériu (3)
Izraelské ženy v plnej kráse (Zdroj: ibtimes.com)

Po moslimskej bloggerke Magde Elmahdyovej (20), ktorá dva týždne pred parlamentnými voľbami v Egypte odhalila svoje telo, sa k rovnakému kroku odhodlali aj ženy v Izraeli. Ako vidno na fotografiách, bez šiat vyzerajú židovky aj moslimky úplne rovnako.

Skupina izraelských žien sa rozhodla, že odhalením nahých tiel vyjadrí dievčine svoju podporu. Je však vhodné podotknúť, že vedľa Magdy vyznievajú ich zábery pomerne nudne, pretože všetko, čo robí ženu ženou, majú zakryté transparentmi s nápisom Láska bez hraníc či heslom Ukážte, že sa nebojíte.

Nahá moslimka inšpirovala: Vyzliekli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ibtimes.com)

Dvadsaťročnej bloggerke hrozí za porušenie islamských zákonov 80 rán bičom. Právnici upozorňujú, že v niektorých prípadoch môže za urážku viery padnúť aj trest smrti, ale nepredpokladajú to.

Aliaa Magda Elmahdy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: arebelsdiary.blogspot.com)

Elmahdyová v rozhovore pre CNN vysvetlila, prečo sa vyzliekla. "Nešlo primárne o politický protest, ale jednoducho sa hanbím žiť v spoločnosti, kde je žena degradovaná na sexuálny objekt a pritom muži nič o skutočnom význame ženy nevedia." Ďalej dodala, že fotografovanie nahého tela považuje za umenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu