Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Babišov boj s korupciou: Natrel Klausovho človeka, ktorý si mal pýtať úplatok!

O Andrejovi Babišovi sa v médiách v poslednej dobe hovorí pomerne často
O Andrejovi Babišovi sa v médiách v poslednej dobe hovorí pomerne často

PRAHA - Útvar odhaľovania korupcie a finančnej kriminality (ÚOKFK) sa začal zaujímať o výrok podnikateľa Andreja Babiša o tom, že si od neho v súvislosti so zákonom o biopalivách vypýtal úplatok človek blízky prezidentovi Václavovi Klausovi, majiteľ športového klubu Erpet, Václav Petr.

Dnes to povedal hovorca policajného prezídia Jaroslav Ibehej. Babiš o údajnej požiadavke Petra hovoril v nedeľňajšej relácii Českej televízie Otázky Václava Moravce (OVM).

"Volal sa Vašek Petr ... majiteľ Erpetu ... Ten hovoril, že by niečo zariadil," povedal Babiš. Viac to ale rozoberať nechcel, pretože pre to vraj nemá priamy dôkaz. Pri rozhovore totiž nikto ďalší nebol.

Petrs považujú za Klausovho blízkeho človeka z "tenisového" prostredia. Novelu zákona o ochrane ovzdušia Klaus vetoval vlani v máji. "Na základe včerajších (nedeľných) OVM sa týmto ÚOKFK zaoberá," povedal Ibehej bez ďalších podrobností. Úkony trestného konania podľa neho zahájené neboli.

Najbohatší Slovák pred časom založil Akciu nespokojných občanov Áno 2011. V televíznej debate bolo jeho vyhlásenie chvíľami veľmi emotívne. Česko nazýval "bordelom", "absurdistanom", miestom pre "zlodejiny", politikov obviňoval z korupcie, rozkrádania štátu a hovoril aj o justičnej mafii.

Babišov Agrofert Holding patrí k najväčším firmám v ČR, obchoduje s komoditami chemického a poľnohospodársko-potravinárskeho sektora. Pred novembrom 1989 bol členom KSČ.

Otázky Václava Moravce

 


Otázky Václava Moravce2

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu