Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Putin rýpal do Britov, nechce nasledovať Blairov príklad

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Ruský premiér Vladimir Putin sa v piatok v jednej z reštaurácií na moskovskom predmestí stretol s niekoľkými ruskými a zahraničnými politickými pozorovateľmi Tým prišiel osvetliť svoje plány, ktoré chce zrealizovať po očakávanom opätovnom zvolení do prezidentského úradu.

Tými má byť posilnenie ochrana a bezpečnosti vlasti či zvýšenie životnej úrovne Rusov. Ruský líder sa taktiež vyjadril k plánovej výmene postov medzi ním a súčasným ruským prezidentom Dmitrijom Medvedevom. Podľa jeho slov je ich výmena oveľa demokratickejšia v porovnaní s tou, aká sa udiala v Británii pred štyrmi rokmi v podaní odchádzajúceho premiéra Tonyho Blaira a jeho nástupcu Gordona Browna.

"Brown nastúpil na Blairovo miesto bez konania volieb a bez toho, aby čokoľvek ponúkol. To bola jednoduchá stranícka manipulácia. My však takouto cestou nepôjdeme, my pôjdeme cestou volieb. Pozveme občanov, aby vyniesli verdikt nad spôsobom našej práce," povedal Putin v odkaze na decembrové parlamentné a budúcoročné prezidentské voľby v 143-miliónovom Rusku.

Putin sa taktiež vyjadril k ekonomickej situácii krajiny. Podľa neho sa veľkosť ekonomiky za posledných desať rokov zdvojnásobila a "ak sa to niekomu nepáči, je mi to ľúto".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu