Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Putin: Som najtvrdšie pracujúci povojnový líder!

Vladimir Putin
Vladimir Putin

MOSKVA - Ruský premiér Vladimir Putin vyhlásil, že je "najtvrdšie pracujúcim" lídrom krajiny od skončenia druhej svetovej vojny.

V prvom veľkom rozhovore od septembrového oznámenia, že v marci 2012 sa bude uchádzať o tretie zvolenie za prezidenta, 59-ročný Putin vyhlásil, že komunistickí vládcovia neboli fyzicky schopní a nemali "vôľu" riadiť krajinu tak, ako to robil on.

Po dvoch funkčných obdobiach v Kremli Putin ako svojho nástupcu navrhol Dmitrija Medvedeva, ktorý ho vymenoval za premiéra. Putin sa teraz môže opäť uchádzať o dve funkčné obdobia na prezidentskom poste, čo znamená, že pri moci by mohol zostať do roku 2024. Dodal, že rozhodnutie o budúcom prezidentovi je na obyvateľoch Ruska.

Putin v televíznom rozhovore naznačil, že plánované vymenovanie Medvedeva za premiéra bude závisieť od výsledkov vládnej strany Jednotné Rusko v parlamentných voľbách konaných 4. decembra. Ak Medvedev povedie stranu k víťazstvu, "stavajúc na tomto víťazstve a s oporou v tomto parlamente, Medvedev bude schopný vytvoriť novú vládu," povedal Putin.

V súvislosti so zahraničnou politikou Putin vyhlásil, že Moskva si želá priateľské vzťahy so Západom a inými krajinami. Po plánovanom návrate do prezidentského úradu bude jeho politika založená na potrebe chrániť ruské záujmy, povedal Putin. Zároveň ale dodal, že by nemal byť označovaný za "jastraba".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu