Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Medvedev: Návrat Putina nebude návratom Ruska k minulosti

Vladimir Putina a Dimitrij Medvedev
Vladimir Putina a Dimitrij Medvedev

MOSKVA - Ruský prezident Dmitrij Medvedev v sobotu poprel, že návrat Vladimira Putina do prezidentského kresla bude znamenať aj návrat Ruska k minulosti.

Tvrdí naopak, že krajina stále potrebuje reformy a návrat Putina do Kremľa je spôsobom, ako vyriešiť úlohy, ktoré Rusko čakajú. Medvedev tiež pripustil, že časť jeho prívržencov bolo sklamaných, že na čelo krajiny sa opäť postaví Putin. "Viem, že niektorí moji prívrženci, ktorí hovorili o nevyhnutnosti zmeny, pociťujú isté sklamanie alebo dokonca mierne napätie," vyhlásil.

Medvedev je presvedčený že Rusko potrebuje "celkovú zmenu systému riadenia štátu". Navrhol, že krajina by mala mať "veľkú vládu" pozostávajúcu z členov vládnej strany Jednotné Rusko, z expertov ako aj regionálnych predstaviteľov. "A samozrejme aj z tých, ktorí s nami úplne nesúhlasia, ak sú na to pripravení," vyhlásil.

Prezident Medvedev navrhol koncom septembra Putina za kandidáta na prezidenta v budúcoročných prezidentských voľbách, kým on sám bude lídrom volebnej kandidátky vládneho Jednotného Ruska v decembrových parlamentných voľbách. S najväčšou pravdepodobnosťou tak nahradí Putina na premiérskom poste. Putin kandidatúru na prezidenta prijal, čo znamená, že prezidentom môže byť až do roku 2024, keďže parlament predĺžil funkčné obdobie prezidenta na šesť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu