Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dievča umučili na smrť, odrezali jej hlavu a stiahli z kože!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BEJRÚT - V márnici sýrskeho mesta Homs objavili zmrzačené telo 18-ročného dievčaťa, oznámila dnes organizácia Amnesty International (AI). Podľa správ AI ide pravdepodobne o prvú ženu, ktorá prišla o život vo väzbe od začiatku šesť mesiacov trvajúceho povstania proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

Príbuzní náhodou objavili mŕtvolu Zajnáb Husníhovej, keď pátrali po jej zabitom bratovi, aktivistovi v nepokojnom meste Homs na západe Sýrie, ktoré je jedným z centier odporu voči Asadovi.

Podľa svedectva rodiny bolo telo mladej ženy bez hlavy, s uťatými rukami a stiahnuté z kože. "Ak sa potvrdí, že Zajnáb zomrela vo väzbe, bude to jeden z najviac znepokojujúcich prípadov úmrtia tohto druhu," vyhlásil Philip Luther, zástupca riaditeľa AI pre Blízky východ a severnú Afriku.

Zajnáb Husníovú podľa príbuzných uniesli 27. júla neznámi muži v civile. Zrejme išlo o príslušníkov sýrskych bezpečnostných síl, ktorí tak chceli vyvinúť tlak na jej neskôr zabitého brata a aktivistu Muhammada Husního, aby sa vzdal úradom.

Podľa AI od začiatku povstania zomrelo v sýrskych väzeniach násilnou smrťou najmenej 103 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu