Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

S dcérkou (11) prenikol na súd v Sydney, demoluje kancelárie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

SYDNEY - Muž s údajnou výbušninou na tele prenikol dnes v sprievode svojej jedenásťročnej dcéry do budovy justičného paláca v austrálskom Sydney. Polícia vypratala okolie budovy na predmestí Parramatta, kde k incidentu došlo, ale o bližších okolnostiach prípadu novinárom zatiaľ neposkytla žiadne podrobnosti.

Muž sa neskôr objavil v jednom z okien súdne budovy napoly vyzlečený so sudcovskou parochňou na hlave a pred davmi zhromaždených novinárov na parochňu demonštratívne napľul. Potom začal demolovať vybavenie kancelárie, rozbíjal okná a vyhadzoval von telefónne aparáty.

K súdnej budove sa dostavilo päť vozidiel záchrannej služby a hasiči. Polícia okolité budovy evakuovala a nepúšťa nikoho k miestu incidentu na kratšiu vzdialenosť ako sto metrov.

K prípadu došlo necelý mesiac po prepadnutí milionárskej vily v Sydney, pri ktorom útočník zavesil na krk osemnásťročnej dievčine atrapu bomby. Päťdesiatročného austrálskeho obchodníka Paula Petersa neskôr chytili v Spojených štátoch a teraz ho čaká vyhostenie do Austrálie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu