Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalší útok na IKEA, česká polícia zatvorila predajne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PRAHA - Do odpadkového koša pri obchodnom dome IKEA v Prahe-Zličíne niekto nastražil výbušninu, ktorú dnes popoludní našiel pracovník upratovacej čaty. Privolaná polícia miesto nálezu uzavrela a pyrotechnik následne podozrivý predmet zlikvidoval, oznámila pražská policajná hovorkyňa Eva Stulíková.

Nálož bola funkčná, preto sa polícia rozhodla skontrolovať všetky predajne, vysvetlila hovorkyňa českého policajného prezídia Pavla Kopecká. Česká polícia dnes kvôli obavám z výbušnín dala zatvoriť štyri predajne Ikea - dve v Prahe, a tiež predajne v Brne a v Ostrave.

Kopecká dodala, že vzali do úvahy aj poznatky zo zahraničia, keď bola Ikea terčom podobných útokov. Preventívnu evakuáciu v Brne potvrdila tiež Petra Vedrová z juhomoravskej polície s tým, že nechcú nič podceniť. V Ostrave desiatky policajtov evakuovali obchodný dom a blízke parkovisko.

Hovorca obchodného reťazca Ikea Petr Chadraba uviedol, že nie je celkom jasné, kedy sa predajne znovu otvoria. Poznamenal, že s políciou spolupracujú a kvôli prebiehajúcemu vyšetrovaniu nemôžu poskytnúť bližšie informácie.

V obchodnom dome IKEA v Drážďanoch vybuchla v 10. júna večer nálož. Pri explózii dvaja ľudia vo veku 32 a 41 rokov utrpeli šok z detonácie.

Menšie, podomácky vyrobené nálože explodovali v máji a júni tohto roku v troch filiálkach švédskej nábytkárskej spoločnosti v Belgicku, Francúzsku a Holandsku. Motív činov, pri ktorých nebol nikto zranený, zostáva aj naďalej záhadou. Policajní vyšetrovatelia však nevylúčili, že za útokmi môžu byť vydierači.


   
    
    

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu