Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Breivik mal pripravenú ďalšiu, až 1,5-tonovú bombu!

Anders Behring Breivik Zobraziť galériu (2)
Anders Behring Breivik

OSLO - Anders Behring Breivik, ktorý pri dvoch útokoch v Nórsku, ku ktorým sa priznal, zabil 77 ľudí, mal pripravenú aj druhú bombu. Oznámila to v stredu nórska televízna stanica NRK.

Podľa vojenských zdrojov, ktoré televízia citovala, obsahovala druhá bomba odhadom 1000-1500 kilogramov výbušnín, bola teda ešte väčšia, ako prvá bomba, ktorej výbuch v centre Osla 22. júla zabil osem ľudí.

Televízia informovala, že od zatknutia Breivika vojenskí experti zničili výbušniny nájdené na farme, ktorú si prenajal severne od Osla.

Náčelník polície v metropole Johan Fredriksen začiatkom mesiaca vyjadril presvedčenie, že polícia má prehľad o Breivikových výbušninách na základe jeho nákupov hnojív.

Expert na bomby Per Nergaard pred časom povedal nórskym médiám, že bomba, ktorá explodovala v aute pred 17-poschodovou vládnou budovou obsahovala zrejme takmer 1000 kilogramov výbušnín. Následky jej výbuchu podľa všetkého stlmil podchod v budove, kde sa nachádza úrad premiéra a ministerstvo spravodlivosti.

Neverejné súdne vypočúvanie Breivika sa uskutoční v Osle tento piatok. Súd musí rozhodnúť, či má zostať vo väzbe na samotke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu