Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž, ktorý zavesil tínedžerke na krk atrapu bomby: Dostal 13 rokov!

Paul Douglas Peters Zobraziť galériu (2)
Paul Douglas Peters (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Na 13 a pol roka väzenia odsúdil dnes austrálsky súd investičného bankára, ktorý vlani zavesil atrapu bomby na krk tínedžerky v Sydney. Uzavrel tak bizarný prípad vydieračstva, informovala agentúra AP.

Zamaskovaný páchateľ Paul Douglas Peters vošiel v auguste 2011 do domu v bohatej štvrti Sydney, kde priviazal na krk vtedy 18-ročnej Madeleine Pulverovej zariadenie podobné bombe, ako aj odkaz s požiadavkou na výkupné. Následne odišiel a zanechal v panike dievča, ktoré práve študovalo a bolo doma samé. Pyrotechnickej jednotke trvalo desať hodín, pokým zariadenie odstránila a zistila, že neobsahuje žiadne výbušniny.

Sudca vo verdikte uviedol, že Peters chcel mladej obeti nahnať strach, že zomrie. "Spôsobenú hrôzu možno označiť len za nepredstaviteľnú," zdôraznil. Udeliť mohol maximálny trest 20 rokov odňatia slobody, zohľadnil však to, že páchateľ sa priznal a v čase činu bol pravdepodobne deprimovaný.

Peters (52) napokon utiekol do USA, kde ho však po dvoch týždňoch vypátrali pomocou e-mailovej adresy uvedenej na požiadavke výkupného.

Obhajcovia tvrdili, že Peters bol pred svojim činom deprimovaný po rozchode s manželkou a oddelení od detí, pil veľa alkoholu a prudko sa mu menila nálada. Mal byť tiež posadnutý knihou, ktorú písal o človeku, ktorý sa stal zločincom z pomsty. Sám Peters tvrdil, že sa na svoj zločin vôbec nepamätá.

Podľa prokuratúry však bolo vysvetlenie jeho zvláštneho konania jednoduchšie - boli ním peniaze. Dievča nemalo byť jeho obeťou, do jej domu vstúpil omylom po tom, ako sa dostal do finančných problémov a chcel získať peniaze od suseda Pulverovcov vo štvrti Mosman.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu