Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Tymošenková trpí vo väzení záhadnou chorobou

Julija Tymošenková
Julija Tymošenková

KYJEV - Zadržaná bývalá ukrajinská premiérka Julija Tymošenková trpí záhadnou chorobou a žiada o prehliadku jej osobným doktorom, povedal vo štvrtok jej právnik Juri Suchov. Ten sa v tejto súvislosti obrátil na sudcu, ktorý vedie proces Tymonšenkovej čeliacej obžalobe zo zneužitia právomocí.

Podľa právnika opozičná líderka vykazuje "znepokojujúce symptómy, ktoré nemôžu byľ vysvetlené žiadnymi známymi chorobami". Tymošenkovej stav sa od stredy údajne veľmi zhoršil a dokonca nie je schopná chodiť na povolené prechádzky.

Trpí totiž krvnými podliatinami po celom tele, podstúpiť lekárske testy vo väzenskej nemocnici však odmietla. Sudca napriek tomu odročil proces na pondelok, aby vyhovel obžalovanej.

Proces s Tymošenkovou sa začal koncom júna, pričom už od začiatku ho komplikujú prieťahy a napádanie sudcu, ktorý podľa expremiérky pracuje na objednávku súčasného prezidenta Viktora Janukovyča.

Expremiérka čelí obvineniam zo zneužitia právomocí pri podpise kontraktu v roku 2009 o dovoze ruského zemného plynu a sprenevery približne 300 miliónov eur. Sudca pre narúšanie procesu nariadil jej umiestnenie do vyšetrovacej väzby. V prípade uznania viny jej hrozí desať rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu