Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Rómovia sa usadili šokovanej žene v dome a tvrdili, že je mŕtva!

Rómovia si už stihli nájsť ďalší dom Zobraziť galériu (7)
Rómovia si už stihli nájsť ďalší dom (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN/BRATISLAVA - Existujú situácie, kedy ľudia ustrnú v nemom úžase a zo šoku sa nezmôžu na jediné slovo. Presne takú zažila britská imigračná úradníčka Julia Highová (55), keď sa vrátila z víkendovej návštevy svojich rodičov. Dvere vlastného domu jej prišli otvoriť rumunskí Rómovia odetí v jej vlastných šatách a tvrdili, že majiteľka je mŕtva a nehnuteľnosť im prenajal jej syn. Highová nikdy žiadneho syna nemala!

Rodina pozostávajúca z piatich dospelých a troch detí roztrhala koberce, vyprázdnila chladničku a ženine veci vyhádzala ako odpad na záhradu jej 307-tisícového domu, ktorý vlastní už 30 rokov. Kúpeľnu a kuchyňu vytopila, zmizol počítač aj digitálne fotoaparáty. Jediné, čo nechala na pokoji, boli postele a skrine.

"Ženy prišli k dverám oblečené v mojich šatách, ostatní sedeli okolo môjho stola a pili moje víno z mojich pohárov. Dokonca mi ponúkli napiť sa a povedali, že sú z Rumunska. Hovorili, že som mŕtva a môj syn im dom prenajal. Som živá až priveľmi, slobodná a nemám syna," hovorí úradníčka z Leytonstonu, štvrte východného Londýna, ktorej Rómovia pred nosom dokonca mávali falošnými dokumentami.

Highová po tomto incidente urýchlene zabezpečila ich vysťahovanie a polícia ich na druhý deň odviedla preč. Kvôli nevyhnutým opravám však musí zostať ďalšie týždne u priateľov, kým sa bude môcť opäť nasťahovať.

Britský denník Daily Mail informoval, že Rómovia sa už stihli votrieť do ďalšieho domu o dve ulice ďalej, ktorý v marci kúpil istý lekár a pre rekonštrukciu bol opustený. Keď sa reportéri priblížili, rodina na nich pľula a nadávala im. "Nikdy som nevidela (Highovej) dom, neviem prečo ma z toho niekto obviňuje," mala uviesť jedna zo žien, ktorá sa predstavila ako Dragoi Carmen.

Highovej suseda Laura Eparuová, pôvodom taktiež Rumunka, hovorí, že Rómovia robia ich krajine samú hanbu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu