Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Napadnutý chlapec z Londýna bol šokovaný: Boli to iba deti

Mohammad Asyraf Haziq
Mohammad Asyraf Haziq (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Malajzijský tínedžer, napadnutý počas londýnskych nepokojov, dnes povedal reportérom, ako bol šokovaný, keď videl na videozázname svojich útočníkov hrabať sa v jeho veciach, zatiaľ čo on krvácal na chodníku.

Mohammad Asyraf Haziq na tlačovej konferencii rozprával o svojom údive, že niektorí z útočníkov "boli iba deti".
      
Video zverejnené na stránke YouTube, na ktorom chlapca zraneného počas londýnskych nepokojov okradli výrastkovia, tváriaci sa, že mu pomáhajú, sa stalo symbolom londýnskych výtržností.
      
Pohľad na mladíkov okrádajúcich krvácajúceho chlapca priviedol dokonca premiéra Davida Camerona k tomu, ako ho označil za prejav hlbšej sociálnej nespokojnosti v Británii.
      
Na začiatku záznamu sedí na zemi otrasený tínedžer, ktorý krváca z tváre. Pozoruje ho pritom skupina mladíkov. Jeden z nich v teplákovej súprave sa zohýna a pomáha chlapcovi vstať, držiac ho okolo ramien. Odzadu prichádza ďalší muž s bejzbalovou čiapkou, odzipsuje chlapcov ruksak a hrabe sa v ňom. V batohu pritom šmátra aj ten, ktorý chlapcovi pomáhal vstať. Vidiac príležitosť na "korisť" sa k zranenému dokonca zbiehajú ďalší.
      
Haziq dnes novinárom povedal, že mieni zostať v Británii, aby dokončil svoje štúdium.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu