Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Šokujúca bilancia poľského víkendu: 71 obetí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA/VARŠAVA - Napriek opakovaným výzvam a policajným akciám sa Poliakom nedarí zabrániť mimoriadne tragickým bilanciám na svojich cestách. Minulý predĺžený víkend, spojený so sviatkom Božieho tela, sa na poľských cestách stalo 525 nehôd, vyžiadali si 71 obetí a 650 zranených. Šokujúci je údaj, podľa ktorého polícia zadržala takmer tritisíc opitých vodičov.

Policajti od začiatku víkendu apelovali na vodičov, aby si nesadali za volant pod vplyvom alkoholu. Napriek výzvam od stredy zadržali 2795 opitých vodičov, väčšinu z nich v nedeľu: až 590.

Najtragickejším dňom bola nedeľa, kedy sa mnoho ľudí vracalo z predĺženého víkendu. Pri 96 haváriách zahynulo 22 ľudí, ďalších 127 sa zranilo.

"Štatistiky ukazujú, že sa naďalej, aj napriek výzvam, na cestách neriadime zdravým rozumom. Je príliš veľa nehôd, usmrtených, zranených. Poliakom sa zdá, že sú dobrými vodičmi, ale nie je tomu tak, ak rýchlosť a bezohľadnosť víťazia nad zdravým rozumom," citovala dnes agentúra PAP hovorcu policajného veliteľstva Mariusza Sokolowského.

 

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/wPunwRjrFkE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu