Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Podnikateľ mal znásilniť chyžnú, tá žiada päť miliónov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Shutterstock)

NEW YORK - Americká chyžná požaduje odškodné päť miliónov dolárov (3,5 milióna eur) od egyptského podnikateľa a bývalého bankára (74), ktorého obvinila zo sexuálneho napadnutia.

Dnes o tom informovala agentúra Reuters. Žena Egypťana obvinila len dva týždne potom, čo bol kvôli údajnému pokusu o znásilnenie inej chyžnej zadržaný bývalý riaditeľ Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn.

Mahmúd Abdal Salám Umar, bývalý šéf Bank of Alexandria, údajne napadol slúžku, keď 29. mája do jeho izby v newyorskom hoteli The Pierre priniesla obrúsky. Umar ju vraj nechcel nechať odísť a nevhodne sa jej dotýkal.

Umar, ktorý je po zložení kaucie 25 tisíc dolárov vyšetrovaný na slobode, obvinenie odmietol. "Žaloba (o odškodnenie) svedčí o pravých motívoch chyžnej," vyhlásila dnes Egypťanova právnička Lori Cohenová.

Umar sa dostal do podobnej situácie ako o 15 dní skôr Strauss-Kahn. Bývalý šéf MMF bol zadržaný na newyorskom letisku po tom, čo ho chyžná v hoteli Sofitel obvinila, že sa ju pokúsil prinútiť k orálnemu sexu. Strauss-Kahn musel stráviť týždeň vo väznici na ostrove Rikers Island, kým ho súd prepustil na kauciu milión dolárov do domáceho väzenia.

Strauss-Kahn, rovnako ako Umar, trvá na svojej nevine. Kvôli afére rezignoval na svoju funkciu v čele MMF s odôvodnením, že sa chce plne sústrediť na očistenie svojho mena.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu