Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Žena, ktorá obvinila šéfa MMF, hľadá ďalšie obete

Dominiqe Strauss-Kahn
Dominiqe Strauss-Kahn

NEW YORK - Chyžná z newyorského hotela, ktorá obvinila bývalého riaditeľa Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominiqua Straussa-Kahna z pokusu o znásilnenie, pátra vo Francúzsku po prípadných ďalších finančníkových obetiach.

Podľa agentúry Reuters si najala francúzskeho právnika, ktorý má zistiť, či sa Strauss-Kahn v minulosti nedopúšťal sexuálneho násilia, ktoré ale nikdy neskončili pred súdom.

"Najali ma, aby som sa pokúsil kontaktovať ďalšie prípadné obete Straussa-Kahna," povedal právnik Thibault de Montbrial. "Zháňali francúzskeho právnika, ktorý by bol dostatočne nezávislý, pretože vo Francúzsku je tento prípad veľmi komplikovaný," dodal. Strauss-Kahn bol pred vypuknutím aféry považovaný za hlavného favorita prezidentských volieb, ktoré sa uskutočnia budúci rok.

Chyžná sa podľa Reuters chce hľadaním ďalších prípadných obetí brániť tvrdeniu finančníkových právnikov, že k sexu v hotelovej izbe došlo s jej súhlasom.

Strauss-Kahn čelí obvineniu, že sa v máji pokúsil prinútiť chyžnú k orálnemu sexu. Kvôli obvineniu strávil niekoľko dní v newyorskej väznici na ostrove Rikers Island, po zložení kaucie ho súd prepustil do domáceho väzenia. Kvôli afére sa vzdal funkcie riaditeľa MMF s odôvodnením, že sa chce venovať očistenie svojho mena.

Pokiaľ bude Strauss-Kahn uznaný vinným, hrozí mu až 25 rokov väzenia. Na prvom súdnom konaní ale finančník vyhlásil, že sa cíti byť nevinný. Proces s ním bude pokračovať 18. júla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu