Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Náhradná matka porodila dieťa 2 roky po smrti darkyne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TEL AVIV - Náhradná matka vynosila v USA dieťa, ktorého embryo pochádzalo od Izraelčanky, čo pred dvoma rokmi zomrela na rakovinu. Potvrdila to dnes Irit Rosenblumová, predsedníčka izraelskej organizácie New Family.

Vdovec Nisim Ajaš tak naplnil želanie svojej nebohej manželky Keren. Muž sa krátko po smrti ženy obrátil na právničku Rosenblumovú a chcel sa stať otcom.

Pár totiž ešte pred ochorením manželky na rakovinu prekonal niekoľko neúspešných pokusov o umelé oplodnenie. Po zdĺhavom boji so súdmi nakoniec izraelská generálna prokuratúra súhlasila s poskytnutím dvoch zamrazených embryí.

Podľa Rosenblumovej mal Ajaš právo stať sa otcom, pretože 50 percent genetického materiálu pochádzalo od neho. Dieťa sa narodilo vo štvrtok v Spojených štátoch. Otec si medzitým našiel novú partnerku a dieťa chce vychovávať v Izraeli.

V Izraeli môžu vynosiť náhradné matky dieťa tým ženám, ktoré tak samé nemôžu urobiť. Prvý raz však pre tehotenstvo náhradnej matky nemocnica poskytla embryo ženy, ktorá zomrela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu