Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vymyslela si tri deti a štát dal žene 70-tisíc!

Lisa Ellingtonová potrebovala peniaze na drogy
Lisa Ellingtonová potrebovala peniaze na drogy

LONDÝN/BRATISLAVA - Angličanka Lisa Ellingtonová (26), matka dvoch detí, sa rozhodla riešiť problém s nedostatkom peňazí na drogy svojsky. Okrem vlastného potomstva, ktoré bolo zverené pre týranie do náhradnej starostlivosti, si vymyslela ďalšie tri ťažko postihnuté ratolesti. Za päť rokov sa tak dostala neoprávnene k takmer 70-tisícom!

Lisa si legitímne uplatňovala daňové výhody aj príspevky, ktoré pripadali na jej dcérku a syna. Keď o ne vlastnou vinou a krutým zaobchádzaním prišla, vyschol jej zrazu zdroj príjmov.

Vyrobiť si nové deti, zdá sa, nebolo až také tažké, stačilo telefonicky oznámiť ich narodenie. Žena si najprv vyfabulovala "Janine", o deväť mesiacov neskôr  "Thomasa" a po neuveriteľných šiestich mesiacoch aj "Courtney".

"Tieto deti neexistovali. Vymyslela si dátumy narodenia aj mená a jej požiadavky boli akceptované," uviedol prokurátor na súde vo Warvicku. Ellingtonová potom kontaktovala úrady ešte štyrikrát a tvrdila, že jej deti sú postihnuté.

Súd poslal ženu za daňový podvod vo výške 60 541 libier (v prepočte cca 68 100 eur) do väzenia na 12 mesiacov. K pripomienke o prílišnej jednoduchosti akou sa dá systém obísť, sudca uviedol, že sa snaží byť "čo najpružnejší, pretože keď má niekto dieťa, potrebuje užívať výhody ihneď".

Lisine dve skutočné deti vzali do pestúnskej starostlivosti v roku 2004, kedy staršie utrpelo zlomeniny prstov, ramena a popáleniny. Ellingtonovú odsúdili na 12 mesiacov za zanedbávanie, zatiaľ čo jej partner Nick Grainger dostal 18 mesiacov za týranie.

V čase, keď sa prišlo na podvod, bol pár zatknutý za predaj heroínu. Grainger vtedy dostal tri roky, Ellingtonová obišla iba s prácou pre komunitu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu