Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Indovia sú pobúrení: Bohyňa Lakšmí na bikinách a holom zadku!

Plavky, ktoré pobúrili Indiu
Plavky, ktoré pobúrili Indiu

DILLÍ - Pouličné protesty v indických uliciach aj právne kroky miestneho súdu vyvolali plavky, ktoré sa minulý týždeň predstavili na módnej prehliadke v austrálskom Sydney. Návrhárka na ne použila obrázok indickej bohyne Lakšmí, čo popudilo radikálne hinduistické skupiny.

Do ulíc Dillí a ďalších indických miest od pondelka vyšli protestujúci, pálili austrálske vlajky a skandovali heslá proti austrálskej vláde i autorke plaviek, návrhárke Lise Blueovej, napísal spravodajský server BBC News.

K právnym krokom pristúpil súd v Allahabade, ktorý vydal predbežné varovanie médiám, ktoré kontroverzné fotografie modelky v plavkách publikovali, a tiež vyzval štátne úrady aj ústrednú vládu, aby vysvetlili svoj ​​postoj k tejto záležitosti. Podľa súdu by vláda mala dať austrálskemu kabinetu jasne najavo, ako spomínané plavky urazili city hinduistov.

"City miliárd hinduistov boli poranené a to nejde vyriešiť nejakým ospravedlnením," povedal agentúre Reuters jeden z protestujúcich, podľa ktorého by organizátori prehliadky v Sydney mali byť zatknutí. "Cítime, že išlo o úmyselnú snahu získať lacnú publicitu," dodal.

Spoločnosť Lisy Blueovej  vydala vyhlásenie, v ktorom uvádza, že výroba aj predaj plaviek boli zastavené a za poranené city hinduistov sa ospravedlňuje.

Bohyňa Lakšmí je v hinduizme manželkou boha Višnu. Býva spájaná so šťastím a hojnosťou, ale je aj vtelením krásy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu