Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ženu s infekciou mozgu liečili na migrénu, zomrela!

Jane zabila vírusová infekcia
Jane zabila vírusová infekcia

LONDÝN/BRATISLAVA - Mladá žena trpiaca zriedkavým vírusovým ochorením mozgu, zomrela po tom, čo jej lekári tvrdili, že je to len depresia spôsobená neplodnosťou. Jane Harropovú (30) prijali do nemocnice s ťažkými bolesťami hlavy a krku, ktoré označili za migrénu. O osem dní bola mŕtva.

Bolesťami hlavy zdravotná sestra trpela už v roku 2009, kedy u nej diagnostikovali depresiu. Podľa jej rodičov, ale bola Jane šťastná žena a žiadne príznaky u nej nebadali. Na svojho praktického lekára sa dokonca sťažovala deväťkrát za posledných sedem mesiacov. Hoci jej nikdy nerobili testy, predpísali jej antidepresíva, až sa nakoniec 11. februára minulého roku zrútila.

Vzali ju do nemocnice, kde podľa vyjadrení rodiny aj pacientov, nedostala Jane adekvátnu liečbu. Na skenovanie mozgu čakali päť dní, pretože žena mala záchvaty klaustrofóbie a nevedeli ju upokojiť. Kvôli nedostatku lôžok ju ani nepreviezli do blízkeho špecializovaného zdravotného zariadenia.

Dve hodiny predtým, ako zomrela, u nej boli na návšteve rodičia. Tým sestrička povedala, že Jane má iba migrénu. Podľa pacientky však žena kričala od bolesti v poslednú noc pred smrťou, ale zdravotnícky personál si ju nevšímal. Keď došlo k úmrtiu, mali si ju zavolať a zastrašovať ju: "nestaraj sa do toho, nevieš nič o lekárskych záležitostiach."

Zdrvená rodina uviedla, že jej dali lieky, aby sa jej zbavili a strčili ju do kúta, aby tam zomrela.
Jej manžel Dean (29) hovorí o lekárskom zlyhaní.

Podľa patológa smrť zapríčinil zápal mozgu a chrbtice spôsobený neznámym vírusom, ktorý mala žena v tele už minimálne dva mesiace. Bolesti hlavy boli prvými známkami infekcie.

Vyšetrovanie na súde v Birminghame pokračuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu