Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dievča zomrelo u zubára počas prehliadky!

Sacha Rumaner
Sacha Rumaner

LONDÝN/BRATISLAVA - Britka Sacha Rumanerová (30) išla na štandardnú prehliadku, pri ktorej jej zubár čistil chrup. Podľa zamestnancov ambulancie sa sťažovala na horúčavu a svrbenie nôh predtým, než stratila vedomie. Záchranári sa ju snažili resuscitovať, ale zomrela skôr, ako ju previezli do nemocnice.

Podľa jej matky zdravotníci mali vylúčiť rad látok a povedať jej, že Sacha zomrela 2. februára kvôli alergickej reakcii na ústnu vodu. Koroner odmietol potvrdiť anafylaktický šok, kým prebieha vyšetrovanie.

"Nemala anestéziu. Bolo to len čistenie pomocou ústnej vody. Nikoho neviním ze jej smrť, ale bol to hrozný šok. Nikdy nezabudnem na okamih, keď dvaja policajti prišli k mojim dverám, aby mi povedali, čo sa stalo," uviedla.

Okrem matky jej smrť zdrvila aj dvoch mladších bratov, ktorým sa za ňou cnie. Sacha bojovala s ťažkým mentálnym postihnutím po väčšinu života predtým, než konečne našla šťastie. "Mala vážne psychické problémy, pre ktoré nemohla robiť veci, čo väčšina z nás považuje za samozrejmosť." V poslednej dobe sa jej však podarilo vytvoriť nezávislý život ďaleko od domova, s opatrovateľmi, ktorí sa o ňu starali.

Podľa alergologičky je takáto závažná reakcia na ústnu vodu veľmi zriedkavá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu