Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mladá matka zomrela pre žalúdočný vred, lekárom hrozí 5 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ZLÍN - Matka dvoch detí zomrela v nemocnici po tom, ako jej lekári chybne určili diagnózu. Štvoricu odborníkov, ktorí ju vyšetrovali, dnes začal súdiť okresný súd. Všetci tvrdia, že sú nevinní.

Ženu lekári prijali v nemocnici 10. mája. Vyšetrovala ju chirurgička, ktorej sa sťažovala na bolesti v nadbrušku a ťažkosti s dýchaním.

"Vykonala som všetky potrebné vyšetrenia, v ničom nie som vinná," bránila sa obvinená lekárka, ktorá z "časových dôvodov" nenariadila röntgen brušnej dutiny.

Pacientku potom prevzal lekár internej kliniky. Podľa neho si žena sťažovala na bolesti pri pohybe a pri dýchaní. Podľa jeho vyjadrenia nariadil röntgen srdca a pľúc, bez žiadneho nálezu. "Konzultoval som svoje závery so starším lekárom a zhodli sme sa, že príčina nebude srdcová ani pľúcna. Odoslal som teda pacientku k ďalšiemu vyšetreniu na neurológiu," povedal lekár.

Ďalšia doktorka určila ako diagnózu blokádu hrudnej chrbtice. S pacientkou sa vraj dohodla na ďalšej návšteve a hospitalizácii. Podľa obžaloby sa mýlila, keď stav pacientky, ktorá bola spotená a sťažovala sa na bolesti, nekonzultovala s chirurgom a internistom. "Spoliehala som na vyšetrenie atestovaných lekárov z chirurgie," obhajovala sa lekárka.

Dva dni po poslednom vyšetrení však pacientka s prasknutým žalúdočným vredom doma upadla do bezvedomia. Privolaní záchranári ju resuscitovali, ženu však už nebolo možné zachrániť a na chirurgickej ambulancii nemocnice v českom Zlíne krátko po prevoze zomrela.

Súd čakajú výsluchy expertov, ktorí budú hodnotiť postup obžalovaných lekárov. Tým hrozí až päťročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu